Vanhemmat

Tiedämme että vanhempana olet monien vaikeiden valintojen edessä jolloin lapsesi aloittaa koulun ja mahdollisesti tarvitsee kerhopaikkaa. Luethan muut osiot koska näissä saat arvokasta tietoa toimintatavoistamme ja henkilökunnastamme.  Myös kaupungin muilta sivuilta löydät arvokasta tietoa niin yleisistä pelisäännöistä kuin maksuista ja erilaisista kunnalllisista, lakisääteisistä, velvoitteista.

 

Toivomme että olemme saaneet kerättyä sivuillemme riittävästi tietoa lapsesi kerho matkalle, mutta mikäli olemme unohtaneet jotain vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

 

Alle olemme keränneet usin kysyttyjä kysymyksiä helpottamaan ensimmäsiten päätösten tekemistä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Iltapäivätoiminnan tuottajat ja opetusvirasto eivät valitettavast anna väliaikatietoja paikoista. Huoltajana saat päätöksen kotiisi viimeistään kuukausi ennen kerhon alkua.

Valitettavasti näin ei vielä ole. Avautuvat ja/tai vapautuvat kerhopaikat täytetään toimintaanottamisen pääperusteiden mukaisesti. Eli pyrimme ensisijaisesti ottamaan ekaluokan oppilaat ja erityisetä tukea vaativat kerholaiset.

Näin et voi varmistaa kerhopaikkaa. Hakeminen mahdollisesti usealla lomakkeella aiheuttaa yleensä ylimääräistä selvitystyötä ja hidastaa kaikkien hakijoiden hakemuksen käsittelyä.

Paikkaa kerhoon voi hakea myös hakuajan jälkeen. Hakulomakkeen saa kerholta, toimintapaikasta tai netistä. Hakulomake toimitetaan kaupungin opetusvirastoon osoitteella Karita Puomala, PL 8991, 63099 Jyväskylän kaupunki. Kerholaisen vanhempiin otetaan yhteyttä mikäli paikka kerhossa vapautuu.

Mikäli tarvitsette paikan vasta esimerkiksi tammikuussa, lähetä hakemus kaupungin opetusvirastoon ja merkitkää lisätietoihin ehdottomasti, milloin tarvitsette paikkaa lapsellenne. Voitte ottaa yhteyttä paikkatilanteesta myös aluekoordinaattoriimme lähempänä suunniteltua kerhon aloitusajankohtaa.

Hakemaanne ryhmään oli mahdollisesti enemmän hakemuksia kuin suunniteltuja paikkoja. Kotiinne postitetussa päätöksessämme olemme kerrotoneet tarkemmat perustelut päätökselle.

Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse jättää uutta hakemusta toimistoomme. Kaupungin virastosta otetaan pikimmiten yhteyttä huoltajaan, jos paikka kerhossa vapautuu.

Kesällä tehtyjen paikkapäätösten osalta paikan peruuttaminen pitää tehdä kirjallisesti 10.8. mennessä kaupungin virastoon. Hakuajan jälkeen tehdyissä mahdollisissa päätöksissä peruuttaminen tulee tehdä yhden viikon kuluessa päätöksen saamisesta. Tämän jälkeen eroaminen käsitellään irtisanomisena. Irtisanomisessa on yhden kuukauden irtisanomisaika.

Palauttakaa kerhon järjestäjältä saatu irtisanomislomake kerholle. Niinkuin yllä on mainuttu on irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi. Esimerkkinä: kerhopaikka irtisanotaan 7.10., irtisanominen astuu voimaan 1.12. jolloin kerhomaksu peritään tässä tapauksessa myös loka- ja marraskuilta

Kerhopaikkaa ei pääsääntöisesti voi vaihtaa, ei ennen eikä kesken kerhovuotta. Huoltajana voit irtisanoa paikan ja jättää mahdollisesti uuden paikkahakemuksen. Irtisanominen tulisi tehdä kirjallisesti vähintään yhtä kuukautta ennen irtisanomisen alkua. Lomakkeen saa kerhopaikoista ja se tulisi jättää samaan paikkaan. Valitettavasti emme voi antaa varmuutta uuden paikan järjestymisestä. Mikäli lapsenne saa uuden paikan, niin irtisanomisajalta huoltaja voi joutua maksamaan päällekkäsiä kerhomaksuja.

Mahdollisista toiminta-ajan muutoksista kerhon toteuttaja ja huoltajat sopivat erikseen.

Mahdollista huojennusta voit hakea, kun ensimmäinen laskusi on tullut kotiisi. Maksuhuojennusta voit saada perheesi tulojen perusteella. Iltapäivätoiminnan kerhomaksut ja maksuhuojennusperiaatteetlöutyvät kaupungin rahakanslian nettisivuilta. Huojennusta tulisi hakea ohjeissa olevalla lomakkeella. Huojennus haetaan jokaiselle lukuvuodelle erikseen.